Yoga op het Werk

Op zoek naar een leuke sportactiviteit voor op het werk? Vindt u het welzijn van uw medewerkers belangrijk? Wilt u dat ze gemotiveerd zijn en ziekteverzuim voorkomen? Aandacht besteden aan het managen van (werk)stress en werkgerelateerde lichamelijke klachten? Yoga op het werk is niet alleen een welzijnsgerichte manier om de vitaliteit van uw werknemers te verbeteren, maar ook om te zorgen dat de focus van uw werknemers optimaal is gedurende de dag. Daarnaast draagt het ook nog eens bij aan een goede sfeer op de werkvloer en is het een leuke en ontspannen manier van teambuilding.

yoga op het werk

Wat is Yoga?

Yoga is afgeleid van het woord ‘yuji’ en is Sanskriet voor eenheid. Dit is niet alleen belangrijk binnen een team, maar ook op individueel niveau. Het is een eeuwenoude traditie bedoelt om lichaam en geest samen te brengen met behulp van meditatie, mindfulness, het reguleren van de ademhaling en verschillende lichaamshoudingen. Door al deze aspecten met elkaar te verbinden, kunnen uw werknemers bewuster worden van het eigen lichaam en signalen van overbelasting vroegtijdig signaleren. Het kan daarbij ook helpen om op de werkvloer een gevoel van rust te creëren in tijden van hoge werkdruk en stress.

yoga op het werk

Voordelen Yoga op het Werk

Yoga kan bijdragen aan zowel de fysieke- als de mentale gezondheid van uw werknemers en is geschikt voor iedereen (mannen én vrouwen met elk fitheidsniveau). Het bevordert niet alleen ontspanning, maar helpt ook bij het verminderen en managen van stress. Het regelmatig beoefenen van yoga heeft daarnaast nog een flink aantal gezondheidsvoordelen:

Kortom, yoga zorgt ervoor dat uw werknemers beter in hun hoofd en vel zitten. Dit zorgt voor minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit.

Yoga op het Werk en het Vitaliteitsbudget

Inmiddels wordt het belang van de vitaliteit van werknemers ook door zorgverzekeraars erkent. Wanneer u uw werknemers een zorgverzekering biedt via werkgeverscollectief, kunt u vaak aanspraak maken op een vitaliteitsbudget.

Een vitaliteitsbudget is een budget dat gebruikt kan worden om activiteiten te organiseren die preventief bijdragen aan de gezondheid van medewerkers, zoals yoga en stoelmassages. Met aandacht voor het welzijn van uw medewerkers kunt u de vitaliteit van de medewerkers verbeteren, verzuim beperken en daarnaast ook nog eens kosten besparen!

Werkkostenregeling

Dankzij de werkkostenregeling van de belastingdienst mag u als werkgever uw personeel laten profiteren van vergoedingen en verstrekkingen. U mag zelf bepalen wat u onbelast aan uw werknemers vergoedt, dus ook yoga op het werk.

Ontspannen met Yoga

Meer infomatie of een offerte opvragen?