Vitaliteitsbudget

Investeren in de gezondheid van uw organisatie betekent investeren in de vitaliteit van uw medewerkers, want werknemers die lekker in hun vel zitten, presteren beter! Dit zorgt dus niet alleen voor betere (financiële) resultaten, maar ook voor een goede werksfeer, een gevoel van waardering op de werkvloer en werkvoldoening. De positieve effecten van gezondheidsactiviteiten op de werkvloer, zoals stoelmassages en sportactiviteiten als yoga, worden inmiddels ook door zorgverzekeraars ingezien. Daarom hebben zorgverzekeraars het vitaliteitsbudget in het leven geroepen. Wanneer u uw werknemers een zorgverzekering biedt via een werkgeverscollectief, kunt u vaak aanspraak maken op dit vitaliteitsbudget en dit onder andere inzetten voor een stoelmassage op het werk.

vitaliteitsbudget stoelmassage

Wat is een Vitaliteitsbudget?

Een vitaliteitsbudget is een budget dat gebruikt kan worden om activiteiten te organiseren die preventief bijdragen aan de verbetering van de gezondheid van uw medewerkers. U kunt bijvoorbeeld denken aan gezondheidschecks, stoppen met roken, een voedingsconsult, stoelmassages en verschillende sportactiviteiten. Op deze manier kunt u niet alleen de vitaliteit van de medewerkers verbeteren, maar ook nog eens verzuim beperken en kosten besparen.

Wanneer u uw werknemers een zorgverzekering biedt via het werkgevers collectief, kan de organisatie aanspraak maken op een vitaliteitsbudget. U ontvangt dan per verzekerde medewerker een bepaald bedrag om in te zetten ter verbetering van de gezondheid van uw medewerkers. Hoe meer medewerkers via de collectieve zorgverzekering verzekerd zijn, hoe hoger het vitaliteitsbudget. Het beschikbare budget wordt op 1 februari bepaald en vastgesteld voor dat kalenderjaar. U mag het vitaliteitsbudget jaarlijks inzetten voor al uw medewerkers – dus ook voor medewerkers die niet zijn aangesloten bij de collectieve zorgverzekering. Des te meer reden om eens contact op te nemen met uw collectieve zorgverzekeraar.

Investeren in vitaliteitsdiensten

Het vitaliteitsbudget maakt het voor organisaties makkelijker en aantrekkelijker om in vitaliteitsdiensten te investeren. Voorkomen is beter dan genezen! Daarom is het onze missie om welzijn op de werkvloer te bevorderen met vitaliteitsdiensten die kunnen worden ingezet als een preventief ziekteverzuimbeleid.

Vitaliteitsdiensten kunnen overigens niet alleen preventief worden ingezet, maar ook om een snelle re-integratie te bevorderen. Met een divers vitaliteitsbeleid stimuleert u de fysieke- en mentale gezondheid van uw medewerkers, wat uiteindelijk dus ook bijdraagt aan de duurzame inzetbaarheid van uw team.

Besteding van het Vitaliteitsbudget

In principe mag u zelf bepalen hoe u het vitaliteitsbudget wenst te besteden. De ene medewerker is beter te motiveren met sportactiviteiten als yoga op het werk, terwijl de ander het maar ‘zweverig’ vindt en liever geniet van een ontspannen stoelmassage. Daarom is het goed om een divers vitaliteitsbeleid te hebben, zodat er voor ieder wat wils is. Met onze vitaliteitsdiensten heeft u twee hele diverse opties om het vitaliteitsbudget nuttig te besteden!

VITALITEITSDIENST

Stoelmassage

Een energieboost van 20 minuten.

VITALITEITSDIENST

Bedrijfsyoga

Ontspannen de dag door met yoga op het werk.